Verslag van stagiaire Danique

Verslag van stagiaire Danique

25 september 2015 Weblog 0

Hieronder een verslag van stagiaire Danique.
Zij heeft afgelopen zaterdag bij de landelijke super COOL wedstrijden de hele dag mee geholpen.

20 juni was er een G-inline skate wedstrijd gehouden bij ASV, waaraan 29 sporters met een verstandelijke beperking van 6 verenigingen uit heel Nederland mee deden.
Elke deelnemer kon kiezen uit de 100 meter, 300 meter, 500 meter en de 1000 meter, deze afstanden reed elke sporter twee keer, de eerste keer was om een goede tijd neer te zetten zodat ze de tweede keer tegen tegenstanders konden rijden met hun eigen niveau. Doordat de skatebaan van ASV een echte wedstrijd baan is en het door de oplopende baan in de bocht een echte uitdaging was voor degene die voor het eerst op die baan stonden of uberhaupt een wedstrijd hebben gereden, hebben ze het echt super goed gedaan.

Om te beginnen hebben we geholpen om iedereen klaar te maken om te gaan, dus hup de beschermers om, skeelers aan en de helmen op!
Zelf heb ik Marlies, Britney en Bianca hiermee geholpen. Met Bianca hadden we haast want die moest snel begonnen.

De dag begon vroeg, om 10:00 stond iedereen klaar om in te gaan rijden, want je kan natuurlijk niet beginnen zonder een goede warming-up!
Eerst werden de deelnemers die aan de beurt waren omgeroepen om alvast klaar te gaan staan, wanneer de ronde vóór hun afgelopen was mochten ze bij de startlijn gaan staan.
Wanneer de scheids en de deelnemers er klaar voor waren, gaf Michel het start sein met zijn toeter, en racen maar!
Zo snel als ze konden gingen de deelnemers er vandoor, bij sommige ging het wat beter dan bij de ander, maar het gaat natuurlijk allemaal om de lol.
Zo veel lol die er van de deelnemers af straalt , zo veel lol heb ik zelf nog nooit gezien bij een wedstrijd; hoe blij iemand kan zijn als ze de finish halen, hoe lang of kort ze er over gedaan hebben, dat maakte ze niet uit, de finish die hebben ze gehaald, dat is alles wat telt.
Ik zelf vond deze dag een hele goed ervaring, het gevoel dat je mensen zo blij kan maken om ze te helpen die finish lijn te halen, geweldig.
Ik heb Bianca en Brian geholpen om de ronde te rijden, wat waren die blij, Bianca dat ze de bocht door is gekomen en de finishlijn gehaald had en Brian omdat hij super hard gereden had.
Brian vroeg zelf of ik met hem mee wilde rennen, eerst vond dat best lastig omdat ik niet precies wist hoe ik hem goed kon helpen zonder dat hij zou vallen of langzamer zou skeeleren waardoor hij zijn ronde niet goed zou rijden.
Ik had zelf nooit verwacht dat ik moe zou worden, nou echt wel, mee rennen met iemand die zo hard skeelerd is best vermoeiend, maar je krijgt er wel echt een goed gevoel van.
Ik was ook erg blij dat het gelukt was, Brian was niet gevallen, ik zelf was niet gevallen en hij had een goede tijd neer gezet.
In de pauze was er tijd om met de deelnemers te gaan knutselen, tekenen, schilderen of ontbijtkoek te versieren.
Dit vond een klein groepje van de deelnemers erg leuk om te doen, samen hebben ze leuke dingen gemaakt en ze vonden het fijn dat ze even ergens anders aan konden denken dan aan de nerveusiteit die de wedstrijd hun gaf.
Na de pauze was iedereen er weer klaar voor en begon het weer opnieuw, beschermers om, skeelers aan en de helmen op!
Nu gingen de deelnemers nog wat rondes rijden met tegenstanders die ongeveer dezelfde tijden hadden gereden.
Na deze rondes nog eventjes wachten, spullen uit en wachten op de prijsuitreiking, iedereen wilde graag weten hoeveelste ze zijn geworden.
Wat een spanning.

Iedereen kreeg een oorkonde en een mooie medaille, wat een blijdschap straalde er vanaf, of ze nou eerste, tweede of vijfde waren geworden. Die medaille was toch echt het allermooiste.
Snel nog even voor de regen op de groepsfoto en dan gezellig met zijn allen wachten op de taxi’s.

Mijn doel deze dag was om gezellig met de deelnemers een praatje te maken, omdat het nog erg lastig vond om dit te doen, dat heb ik ook gedaan, ik heb gekletst met Alex, Britney, Marlies, Bianca, Barbara, Sebastiaan, Tessa en Ricardo.
En ik heb ontzettend veel highfives gegeven.
Ik heb van deze dag geleerd dat lol eigenlijk wel belangrijker is dan winnen, want als je er niet van geniet heb je voor niks mee gedaan.