No Limits Challenge

No Limits Challenge

12 september 2015 Weblog 0

Vrijdag 11 september deden 12 van onze super COOL-ers mee met de speciale versie van de Triatlon van Almere: the No Limits Challenge. Ze werden begeleid door 5 vrijwilligers van ASV, twee stagiaires bij super COOL!, en medewerkers en vrijwilligers van Triade.

Deze No Limits Challenge bestond uit: 20 minuten zwemmen, 25 km fietsen en 7 km wandelen. De groep heeft daarvoor twee maanden getraind o.l.v Justin van Triade. Hij werd bijgestaan door super vrijwilligers Hans en Jacques, die elke keer weer een leuke wandel of fietsroute in de buurt hadden uitgestippeld. De start was telkens vanaf het clubhuis van ASV. De vele andere vrijwilligers zorgden ervoor dat de deelnemers bijna één op één werden begeleid zodat het elke keer weer een gezellig feestje was. Ondanks die gezelligheid werd er super goed getraind want op de laatste fietst training werd de 25 km rond afgelegd in 17 km per uur!

11 september was de dag van de waarheid. Ging het ze lukken? De deelnemers waren zenuwachtig maar wisten dat ze het aankonden. Gezonde wedstrijdspanning dus. Om exact 8.30 uur mocht onze groep te water en de 20 minuten werden actief benut om zoveel mogelijk baantjes te zwemmen. daarna snel aankleden, even een banaantje eten en een fietshelm op en hup op de fiets. We werden begeleid door twee fantastische vrijwilligers van FRTCA: Huub en Wim. Weer kregen we prachtige plekken van Almere te zien waarvan we het bestaan niet kenden. Met 3 korte ‘even-een-paar-slokken-water-drinken’ stops en een lange pauze bij Yakult (handig om even van het toilet gebruik te maken) waren die 25 km gereden voordat we het door hadden.

Aangekomen op de Esplenada konden we de Triatlon sfeer al goed voelen. Er was muziek, diverse scholieren waren of nog aan de wedstrijd bezig of zojuist gefinisht. En natuurlijk nam de speaker de tijd om ook een paar van onze deelnemers te interviewen.

Na een heerlijke lunch van het Eksternest gingen we op pad voor de laatste loodjes, een rondje Weerwater. Michel was ook gearriveerd en hij werd in zijn rolstoel om de beurt voortgeduwd door Anton en Jacques. Het wandeltempo lag behoorlijk hoog en 10 minuten eerder dan verwacht kwamen we aan bij de finish boog. Sommigen persten er zelfs nog een sprintje uit. Daar werden we onthaald door een juichende menigte van ouders en andere supporters. Een gouden medaille maakte het compleet. Wauw, wat waren alle deelnemers trots!!  Maar de ouders waren nog trotser en sommigen moesten even een traantje laten.

Behalve de deelnemers hebben de begeleiders ook een enorm leuke dag gehad! Het is zo leuk om deze gemotiveerde groep te begeleiden. geen onvertogen woord maar alleen inzet en motivatie. En allemaal hebben we ervaren: Je kunt meer dan je denkt, als je maar in jezelf geloofd!

Meer foto’s

Bert en Jacques hebben de hele dag door leuke foto’s gemaakt die direct live in het foto album van ASV werden geplaatst zodat het thuisfront mee kon leven. Zie de foto’s op: www.facebook.com/asv.almere

Ook mee doen?

Volgend doen we weer mee en natuurlijk willen we dat er nog meer deelnemers mee doen aan dit leuke evenement. We trainen op donderdagavond. Wil je ook een super COOL-er worden? Meld je dan aan via actief@triade-flevoland.nl of anton@asv-almere.nl

Wil je vrijwilliger worden? Stuur dan een mail naar t.post@vmca.nl

Bedankt!

Alle vrijwilligers en sponsoren super bedankt!!. En een speciaal bedankje aan Jan Wisse Tweewielers uit Poort die 8 leen fietsen ter beschikking stelde die we 10 weken mochten gebruiken tijdens de training en de Challenge!!