World Games Los Angeles

Barbara, Sara, Cynthia, Ricardo en Ilyasse poseren trots in hun team NL kleding

Ricardo, Barabara en Ilyasse, allen leden van ASV en deelnemers van super COOL!,  zijn geselecteerd voor de World Games van de Special Olympics 2015 in Los Angeles. Deze World Games zijn van 25 juli t/m 2 augustus 2015. Lees er meer over op: www.la2015.org

Deze super COOL-ers zijn geselecteerd nadat ze in de zomer van 2014 met succes hebben mee gedaan aan de landelijke Special Olympics in Sneek.

Omdat er twee dames en twee heren aan het onderdeel inline skaten mee mogen doen in LA is in 2014 Sara Oud van Radbout Medemblik aan het team toegevoegd.

Het team wordt gecoacht door Cynthia Zetz. Cynthia zet zich als vrijwilliger al heel wat jaren in bij ASV bij de reguliere jeugdtraingen en bij de super COOL groep.

Deze 4 deelnemers gaan samen met de andere deelnemers en coaches van Team NL naar Los Angeles (LA). Team NL bestaat in totaal uit 65 sporters en 22 coaches die actief zijn in 13 sporten. Lees er meer over op: www.specialolympics.nl

Weblog

Wil je Ricardo, Barbara en Ilyasse volgen op weg naar en in Los Angeles?
Meld je dan in de rechterkolom hiernaast aan voor het weblog.

Special Olympics Team inline-skaten klaar voor de strijd!

Ilyasse, Barbara en Ricardo, Sara en coach Cynthia zijn zich goed aan het voorbereiden voor de Special Olympics World Games 2015.

Afgelopen winter hebben ze wekelijks geschaatst bij ASV op de Jaap Edenbaan in Amsterdam en vanaf april is de inline-skate training op de skeelerbaan in het FBK sportpark weer opgepakt. Ook zijn er diverse bijeenkomsten georganiseerd vanuit Special Olympics Nederland zoals een weekend weg met alle Team NL deelnemers en coaches.

Op 20 juni vindt er in Almere een landelijke wedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking uit heel Nederland plaats. Dat is een goede training voor de wedstrijden in LA.

Deelname aan de World Games zal het leven van deze bijzondere sporters voorgoed veranderen. Ze zullen boven zichzelf uitstijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook voor wat betreft zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Financiele bijdrage

Special Olympics Nederland betaalt voor alle deelnemers en coaches de tickets en overnachting in LA . Iedere deelnemer van team NL moest zelf  € 1.000 eigen bijdrage via sponsoring bij elkaar te brengen als bijdrage in de kosten van reis en verblijf en van de wedstrijd kleding.

In Almere hebben: Het Sportbedrijf van de Gemeente, Rabobank, Stichting Onbeperkt  Sport, Lions Club, Kiwanis Club, Almere Deze Week, Breijer Bouw, bedrijf ILT (oom van Barbara) en stichting Kringloop (de werkgever van Ricardo)  een financiele bijdrage geleverd.. Daarnaast hebben familie en vrienden van de sporters ook financieel bijgedragen omdat ze hen bijvoorbeeld hebben gesponsord bij de het rijden van zoveel mogelijk rondjes tijdens de Skate 4 daagse.

Sport 200 Almere heeft korting op de kleding gegeven.
De KNSB heeft de officiële Nederlandse wedstrijdpakken voor de sporters geleverd.

De sporters zijn bijzonder blij met elke bijdrage.
We hopen op mooie prestaties tijdens deze enorme mooie levenservaring in Los Angeles.

Familie en vrienden die mee reizen naar LA om de wedstrijden van dichtbij mee te maken hebben hun eigen tickets en verblijfskosten betaald!!

Special Olympics World Games 2015

Van 25 juli t/m 2 augustus strijden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2015 in Los Angeles.

De 65 sporters en 22 coaches en 7 stafleden van Team NL zullen in LA actief zijn in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, gymnastiek, handbal, judo, open water zwemmen, paardrijden, skeeleren, tennis, voetbal, wielrennen, zeilen en zwemmen.

Ze worden als een echt Team NL uitgezonden namens Special Olympics Nederland. Het motto van de Special Olympics is: Changing lives, changing attitudes! Voor meer informatie over de World Games 2015 in Los Angeles gaat u naar www.la2015.nl.