Wedstrijden of evenementen

No Limit Challenge

Elk jaar doen we in september mee met de No Limit Challenge. Hier trainen we de hele zomer voor. Twee avonden in de week. De No Limit Challenge is altijd de vrijdag van het weekend van de Triathlon in Almere. Bij de No Limit Challenge moeten deelnemers 20 minuten zwemmen, 25 kilometer fietsen en 7 kilometer wandelen of hardlopen.

Alle deelnemers hebben een eigen sportmaatje waarmee je zoveel mogelijk samen traint en op de Challenge dag samen deze uitdaging volbrengt. Je bent dan de hele dag aan het sporten. En we zijn altijd super trots als we het gehaald hebben en onze medaille omgehangen krijgen.

Special Olympics

Een aantal sportverenigingen die meedoen met Super COOL! doen ook mee aan Special Olympics wedstrijden. Special Olympics zijn wedstrijden speciaal voor deelnemers met een verstandelijke beperking. Je strijdt tegen deelnemers van jouw niveau. Dan kunnen ook deelnemers van andere verenigingen zijn. Lees meer over de Special Olympics op deze website: www.specialolympics.nl

Medailles

medaillesEr zijn verschillende soorten sporten die mee doen aan de Special Olympics zoals schaatsen of inline skaten, voetbal, hockey, tennis, zwemmen, atletiek, handbal, paardrijden, etc etc.

Super COOL! doet mee met  diverse wedstrijden zoals inline-skaten en schaatsen. Jouw sportvereniging weet of jullie er ook aan mee doen.

Bij deze wedstrijden kun je medailles winnen: goud, zilver of brons. Of een vaantje of diploma.

Verschillende Special Olympics wedstrijden

Er zijn verschillende soorten wedstrijden.

  • Plaatselijk: dus in je eigen stad of dorp.
  • Regionaal: dat is met een paar provincies samen.
  • Landelijk: dus met heel Nederland. (Dat heet SONS)
  • En er zijn ook nog de Europese Spelen en de Wereld Spelen (World Games).

Ook mee doen aan de Special Olympics?

Je wordt via Super COOL! of je sportvereniging gevraagd of je aan de wedstrijden mee wilt doen.

ASV doet met Super COOL altijd mee aan de regionale of landelijke zomer spelen en winterspelen. En soms organiseren we een eigen Super COOL! wedstrijd. Als je lid bent van Super COOL! dan krijg je vanzelf een uitnodiging als er weer nieuwe lokale spelen zijn.

In november 2017 worden in Almere de Regionale Spelen gehouden in de Topsporthal in Poort.

Mee doen aan de World Games?

Je moet minimaal een jaar lid zijn en (bijna) elke week komen trainen als je gevraagd wilt worden voor de landelijke spelen.

Je kunt pas mee doen aan Europse Spelen of de World Games als je mee hebt gedaan aan landelijke wedstrijden en als je ervoor geselecteerd wordt.

In 2017 hebben 5 Super COOL! deelnemers meegedaan aan de World Winter Games in Graz.
Lees op hun Facebookpagina meer over hun voorbereidingen en de wedstrijden.
In 2015 hebben drie deelnemers van Super COOL! mee gedaan aan de World Summer Games in Los Angeles.